Gegevensverzameling blokkeren

Zo blokkeert u de verzameling van gegevens:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Ga naar het gedeelte Privacy.
  3. Selecteer het onderdeel Private Browsing en klik op het pictogram De knop Instellingen.

Dit opent het venster Instellingen voor Private Browsing.

4. Als het onderdeel is uitgeschakeld, zet u het weer aan door de schakelaar in het bovenste deel van het venster op Aan te zetten.
  5. Selecteer de optie Gegevensverzameling blokkeren.

Het Kaspersky-programma blokkeert de pogingen tot het verzamelen van gegevens op alle websites behalve de uitzonderingen.

6. Als u de verzameling van gegevens wilt blokkeren of toestaan op basis van de categorieën van trackingservices:
    1. Klik op de koppeling Categorieën en uitzonderingen om het venster Categorieën en uitzonderingen te openen.
    2. Standaard wordt de verzameling van gegevens geblokkeerd voor alle categorieën van trackingservices en alle sociale netwerken. Schakel de selectievakjes uit naast de categorieën van trackingservices en sociale netwerken waarvoor u de verzameling van gegevens wilt toestaan.